Inne strony: GAMMA DISCOVER

Nic tak nie łączy, jak dobra kuchnia! Team building smacznie, energetycznie i z pomysłem!

Warsztaty kulinarne

Projekty kulinarne są naprawdę smaczne! Wykorzystują format zespołowego przygotowania pysznego jedzenia, zapewniają dużo śmiechu, energii.  Część kulinarną mogą wspierać późniejsze omówienia moderowane przez trenera umiejętności miękkich, dotyczące np. komunikacji, współpracy, współodpowiedzialności i.in. Dlatego spotkania te prowadzą charyzmatyczni szefowie kuchni i trenerzy biznesu.

Uczestnicy poznają techniki gotowania, łączenia smaków, nowe przepisy…. Wszystko po to, aby rywalizować /współpracować podczas gotowania – w zaskakującej formie i w pozytywnych emocjach. Opcjonalnie możemy powiązać doświadczenie kulinarne z rozwojem wskazanych kompetencji – czyli w nurcie edutainment (rozrywka + edukacja).Umiejętne omówienie powstałych w ten sposób doświadczeń sprawia, że projekt wzbogaca się o smart factor. Każdy projekt kulinarny jest realizowany w formule edutainmentowej.

Rozłożenie akcentu pomiędzy rozrywkę (entertainment) a rozwój (education) zależy od potrzeb Klienta. Omówienia mogą stanowić połowę wydarzenia, bądź mieć charakter symboliczny – w zależności od założonych celów.

Prowadzący:

Sebastian Olma

Sebastian Olma

Zwycięzca II edycji programu „Top Chef”. Jeden z najzdolniejszych szefów kuchni w Warszawie. Doświadczenie zdobywał u takich autorytetów kulinarnych jak Tom Aikens i Gordon Ramsay. Prowadzona przez niego Cafe Zielony Niedźwiedź zdobyła tytuł Knajpa roku 2015 wg „Gazety Wyborczej”. Dziś jest szefem kuchni w modnej restauracji Sketch w Teatrze Wielkim. Uczestnicy eventów firmowych cenią jego energię, charyzmę oraz flow w prowadzeniu tego typu spotkań.
Paweł Kibart

Paweł Kibart

Szef kuchni autorskiej restauracji Zest by Kibart na warszawskiej Ochocie. Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Bristol oraz restauracji Blue Cactus. Juror konkursów gastronomicznych. Specjalizuje się w kuchni polskiej nowoczesnej – łączy tradycję z najnowszą techniką. Ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu wydarzeń firmowych – pokazów i warsztatów kulinarnych, również w duecie z Sebastianem Olmą.
Samar Khanafer

Samar Khanafer

Ekspert od kuchni arabskich w Polsce, autorka książki „Hummus, za'atar i granaty”. Uczestniczka III edycji programu „MasterChef”, której umiejętności kulinarne docenili m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi autorską audycję w JemRadio.pl, publikuje dla „Magazynu Kuchnia” i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl i MamaDu.pl. Prowadzi warsztaty z kuchni libańskiej w całej Polsce.
Grzegorz Filozof

Grzegorz Filozof

Szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu i prawdziwy pasjonat gotowania, który syci swój ciągły głód szefa kuchni nowymi aranżacjami sezonowych składników w kreatywnych odsłonach kulinarnych. Inspiracji szuka w kuchni polskiej i otaczającej go naturze. Swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Dania podaje, łącząc tradycję z nowoczesnością, dzięki czemu jego potrawy to awangardowe dzieła sztuki kulinarnej. Wicemistrz Polski w przygotowaniu ślimaków. Prywatnie szczęśliwy mąż, ojciec i fan motocykli.

Marek Kropielnicki

Marek Kropielnicki

Znany również pod pseudonimem Marco Blue. Jako szef kuchni dojrzewał kulinarnie w restauracji Senses (nagrodzonej gwiazdką Michalin), Zest by Kibart i restauracji Dwie Trzecie. Urodził się w Anglii, uwielbia kuchnię azjatycką, włoską i jednocześnie inspiruje się polską kuchnią nowoczesną, z zamiłowaniem używa darów naszych polskich pól i lasów . Uwielbia łączyć smaki z różnych stron świata. Jest entuzjastą kuchni molekularnej. Założyciel i pomysłodawca projektu Euro Chef. W warsztatach kulinarnych i spotkaniach integracyjnych odnosi się do doświadczeń międzynarodowych.

Jakub Steuermark

Szlify kulinarne zdobywał w restauracjach w Stanach Zjednoczonych, Anglii i Hiszpani. Współtworzył i uczestniczył w otwarciu flagowej restauracji Jamiego Olivera w Londynie Od 2013 roku prowadzi autorski projekt Masło i Szałwia, w której propaguje idee Comfort Food – tworzenie prostych dań z dobrych jakościowo, sezonowych składników).Wwspółpracuje jako ekspert kulinarny z dużą międzynarodową firmą spożywczą. Jest jednym z gospodarzy w kuchni Pytania na Śniadanie w TVP2. Jest częstym gościem w Radio Zet Chill. W prowadzeniu warsztatów i team buildingów kulinarnych posiłkuje się swoim doświadczeniem ze świata biznesu. Wierzy, że organizacja pracy w kuchni to znakomita metafora wielu procesów wewnątrzfirmowych. (fot. agencja fotograficzna Forum)
Marcin Paździor

Marcin Paździor

Specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Podczas licznych szkoleń w Europie poznał trendy cukiernicze z całego świata. Pierwsze kroki jako zawodowy cukiernik stawiał w najbardziej znanych, prestiżowych cukierniach, a także restauracjach i hotelach. Juror międzynarodowego prestiżowego konkursu „Word Chocolate Master”. Autor wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Specjalizuje się w warsztatach i spotkaniach cukierniczych (produkcja pralin, pitnych czekolad, deserów i tabliczek czekolady).
Marcin Paździor

Adam Adamczak

Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął cztery lata temu, gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. W tym czasie udało mu się zdobyć: - I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012, - udział w programie Top Chef 2015, gdzie trafił do finałowej trójki, - wyróżnienie w Przewodniku Gault et Millau jako Młody Talent 2015.
Czy można grywalizować gotowanie? Można! Uczestnicy poznają techniki gotowania, łączenia smaków, nowe przepisy…. Wszystko po to, aby rywalizować /współpracować podczas gotowania – w zaskakującej formie i w pozytywnych emocjach. Opcjonalnie możemy powiązać doświadczenie kulinarne z rozwojem wskazanych kompetencji – czyli w nurcie edutainment (rozrywka + edukacja).
Utytułowani szefowie kuchni, pasja, widowiskowe dania – z jednej strony. Barwne opowieści, stand-up show, energia i charyzma prowadzącego – z drugiej strony. Całość daje kulinarny pokaz, który może stać się zwieńczeniem spotkania firmowego bądź samodzielnym wydarzeniem. Pokaz może być realizowany w dowolnych przestrzeniach (po odpowiednim zaadaptowaniu).
Profesjonalna przestrzeń gastronomiczno-eventowa, profesjonalny szef kuchni, przepisy dopasowane do potencjału i umiejętności uczestników staną się fundamentem dla warsztatu uczącego technik i trików kulinarnych. W rezultacie pracy zespołu powstanie obiad dla wszystkich uczestników – często finezyjny i wielodaniowy.
Firmowa wigilia, wielkanocne spotkanie, świętowanie sukcesu bądź spotkanie menedżerskie. Każda z tych okazji może zyskać poprzez odpowiednią oprawę kulinarną. Dobieramy do okazji rodzaj kuchni, format spotkania  (pokaz, warsztat, degustacja) chefa kuchni oraz studio kulinarne. Odpowiednie zaprojektowanie wydarzenia pozwala podkreślić cel, który przyświeca tego typu eventowi.
Warsztat jest osadzony w formule escape roomu. Na czas trwania procesu produkcji uczestnicy wcielają się w rolę browarników w małym rodzinnym browarze. U progu zadania każdy z uczestników dostanie szczątkowe instrukcje dotyczące warzenia piwa.

Zobacz w dziale:

Totalne zanurzenie w wirtualne środowisko dostarcza silnych emocji, wpływa na motywację i staje się fundamentem zmiany.
Przebywanie w świecie wirtualnym jest przyjemne same w sobie. Powiązanie zadań wirtualnych z rzeczywistym, aktywności zgrywalizowane i takie, które mobilizują do współpracy sprawiają, że wydarzenie w pełni angażuje uczestników. Dostarczone w ten sposób doświadczenie jest intensywne, pełne pozytywnych emocji – jest wartością samą w sobie (funkcja motywacyjna eventu) bądź znakomitym fundamentem do realizacji celów rozwojowych (rozwój kompetencji, praca na przekonaniach, na wartościach firmowych, przekazanie nowej wiedzy uczestnikom).

Uwalniamy dobre emocje – od środka na zewnątrz

Outdoor, spotkanie integracyjne w plenerze to wymagająca dyscyplina eventowa. Zwykle uwzględnia plan B – na wypadek niesprzyjającej aury. Czasem będzie to przeniesienie części aktywności pod dach, czasem rozdanie parasoli, kaloszy czy sztormiaków. Kilka najbardziej spektakularnych team buidlingów odbyło się przecież w deszczu ☺.
Synergia i wyjątkowy efekt team buildingowy dzięki połączeniu wielu formatów grywalizacji, warsztatów i event’ów
Gry kompozytowe wzięły swoją nazwę od kompozytu powstającego z wielu różnych warstw. Mechanika naszych gier łączy wiele formatów grywalizacji, szkoleń i eventów w spójną i atrakcyjną całość. Uczestnicy zanurzeni w zaprojektowany przez nas świat znakomicie się bawią – współpracując, rywalizując, odkrywając granice swoich i …. naszych możliwości. Gry kompozytowe do propozycje team buidilngowe zarówno takie, które mają wyłącznie bawić jak również takie, które rozwijają. Gry są elastyczne pod kątem czasu i skalowalne pod kątem liczby uczestników.

Nic tak nie łączy, jak dobra kuchnia! Team building smacznie, energetycznie i z pomysłem!

Projekty kulinarne są naprawdę smaczne! Wykorzystują format zespołowego przygotowania pysznego jedzenia, zapewniają dużo śmiechu, energii.  Część kulinarną mogą wspierać późniejsze omówienia moderowane przez trenera umiejętności miękkich, dotyczące np. komunikacji, współpracy, współodpowiedzialności i.in. Dlatego spotkania te prowadzą charyzmatyczni szefowie kuchni i trenerzy biznesu....
Niepowtarzalny klimat, dobry nastrój, niezwykłe przeżycia, czyli imprezy firmowe i integracyjne
Dzięki naszym rozwiązaniom organizacja imprezy firmowej lub integracyjnej nabierze zupełnie innego wydźwięku,  ponieważ zostanie wzbogacona o niecodzienne atrakcje wieczorne na długo zapadające w pamięci uczestników. Proponujemy nowe i sprawdzone formaty integracji wieczornych. Udana integracja to zarówno aktywności team builidingowe, jak również atrakcje wieczorne, które dostarczają...
Mini team building, czyli formaty, które mogą inspirować i zmieniać duże i ważne wydarzenia.
Minimize me! – świat oczekuje rozwiązań kompaktowych, skondensowanych, intensywnych, gwarantujących najlepszy stosunek poświęconego czasu do uzyskanego efektu w postaci energii, emocji, pozytywnego nastawiania.  Mini team building jest odpowiedzią te potrzeby. Nasze krótkie formy integracyjne znakomicie sprawdzają się jako uatrakcyjnienie tradycyjnego szkolenia, konferencji, spotkania z...
Angażujące projekty, w których pracownicy na deskach scenicznych stają się ucieleśnieniem kluczowych wartości i kompetencji organizacji.
Grupa pracowników pod opieką specjalistów przygotowuje się i odgrywa na scenie teatru  przedstawienie. Jego scenariusz jest zbudowany na bazie wartości firmowych (misji i wizji firmy),  kluczowych kompetencji lub  innych elementów tworzących tożsamość firmy. Projekt wzmacnia zaangażowanie, uczy kompetencji związanych z improwizacją, komunikacją, zarządzaniem czasem, stresem, wystąpieniami...
Kluczowe kompetencje przyszłości trenowane w emocjonujących scenariuszach
Escape Room to nowa forma rozrywki, która podbija rynek integracji i team buildingu. Gry typu „escape” (czyli rozwiąż zagadkę i uwolnij się) są odpowiedzią na nowe podejście w modelu zarządzania jakim jest 4 C Management oraz rozwijają najważniejsze kompetencje XXI wieku. Na czym polega Escape Room? Jest to zespołowa gra akcji na żywo, w której gracze rozwiązują różnego rodzaju zagadki,...
Komponowanie jest jak gotowanie. Miesza się różne składniki, aby wyszedł smaczny utwór
Eventy tematyczne dla firm i wydarzenia team buildingowe typu indoor i outdoor dedykowane są grupom od 30 do 300 osób. Szczegółowy przebieg każdego projektu oraz ramy czasowe dostosowujemy każdorazowo do Państwa oczekiwań. Pomysły gier na stworzenie spersonalizowanych scenariuszy team buildingów integracyjnych i rozwojowych

Materiały i informacje

Szkolenia miękkie
Najnowsza lista szkoleń miękkich.
Szkolenia twarde
Pobierz listę szkoleń twardych.
Folder informacyjny
Dowiedz się o nas więcej.
Gamma w mediach
Zobacz co piszą o nas media.

Opinie o szkoleniach

Stefa wiedzy

WikiGamma
Autorskie raporty, wartościowy know-how, pigułki wiedzy
Gamma Q&A
Odpowiedzi na często pojawiające się pytania z obszaru HR
Wyzwania
Case studies – najczęstsze problemy i nasze rozwiązania
Wideo
WikiGamma w formacie video
Recenzje
Recenzje książek
Artykuły
Standardowe informacje z obszaru szkoleń

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Porozmawiajmy o Twoich potrzebach:
tel: 22/266 08 48, tel. kom.: 505 273 550,
biuro@projektgamma.pl
Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm
© Gamma sp. j. ul. Mysłowicka 15, 01-612 Warszawa. Wszelkie prawa zastrzeżone.