IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)
Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub na żywo przy użyciu mikrofonu.
Szkolenie online odbywa się poprzez platformę Clickmeeting.
Szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo
w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak
fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie
nie wstając zza swojego biurka.
Warsztaty przeznaczone są dla pracowników sektora kosmetycznego, w szczególności dla:
- Pracowników firm produkujących, dystrybutorów i importerów produktów kosmetycznych
- Pracowników Działów Kontroli Jakości
- Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
- Pracowników Działów Badawczo-Wdrożeniowych
- Technologów
- Działów marketingu
- Pracowników odpowiedzialnych za przygotowanie dossier dla kosmetyków
Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub na żywo przy użyciu mikrofonu.
Szkolenie online odbywa się poprzez platformę Clickmeeting.
Szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo
w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak
fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie
nie wstając zza swojego biurka.
Warsztaty przeznaczone są dla pracowników sektora kosmetycznego, w szczególności dla:
- Pracowników firm produkujących, dystrybutorów i importerów produktów kosmetycznych
- Pracowników Działów Kontroli Jakości
- Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
- Pracowników Działów Badawczo-Wdrożeniowych
- Technologów
- Działów marketingu
- Pracowników odpowiedzialnych za przygotowanie dossier dla kosmetyków
Kluczowym elementem bezpieczeństwa produktów kosmetycznych jest ich jakość mikrobiologiczna (test ochrony przeciwdrobnoustrojowej).
Celem szkolenia badanie mikrobiologiczne kosmetyków jest zapoznanie uczestników z aktualnymi wymaganiami prawnymi dotyczącymi bezpieczeństwa mikrobiologicznego oraz z metodami wykorzystywanymi w określaniu czystości mikrobiologicznej kosmetyków.
Uczestnicy poznają główne zasady utrzymania higieny w trakcie procesu wytwarzania kosmetyków, a także zapoznają się z przyczynami zakażeń mikrobiologicznych w produktach kosmetycznych oraz tym, jak im zapobiegać.
Warsztaty skierowane są do:
- Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
- Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych, wykonujących analizy na zlecenie
- Osób Wykwalifikowanych
- Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
- Audytorów wewnętrznych i zewnętrznych
- Osób odpowiedzialnych za wdrożenie i nadzór nad Systemem Jakości w Laboratorium Mikrobiologicznym
- Kierowników i Pracowników Produkcji
- Technologów
PROGRAM SZKOLENIA
(SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)
Moduł 1.
Przegląd najważniejszych wymagań jakościowych dla kosmetyków zawartych w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego WE 1223/2009.
Moduł 2.
Interpretacja wymagań mikrobiologicznych jakościowych i ilościowych dla produktów kosmetycznych w kontekście problemów produkcyjnych oraz analiza wycofań z rynku.
Moduł 3.
Metodologia badania mikrobiologicznego – przegląd dedykowanych norm ISO.
Moduł 4.
Charakterystyka drobnoustrojów patogennych z punktu widzenia zagrożenia dla użytkownika produktu kosmetycznego.
Moduł 5.
Podsumowanie
Moduł 1.
Przegląd najważniejszych wymagań jakościowych dla kosmetyków zawartych w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego WE 1223/2009.
Moduł 2.
Interpretacja wymagań mikrobiologicznych jakościowych i ilościowych dla produktów kosmetycznych w kontekście problemów produkcyjnych oraz analiza wycofań z rynku.
Moduł 3.
Metodologia badania mikrobiologicznego – przegląd dedykowanych norm ISO.
Moduł 4.
Charakterystyka drobnoustrojów patogennych z punktu widzenia zagrożenia dla użytkownika produktu kosmetycznego.
Moduł 5.
Podsumowanie
Moduł 1.
Przegląd najważniejszych wymagań jakościowych dla kosmetyków zawartych w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego WE 1223/2009.
Moduł 2.
Interpretacja wymagań mikrobiologicznych jakościowych i ilościowych dla produktów kosmetycznych w kontekście problemów produkcyjnych oraz analiza wycofań z rynku.
Moduł 3.
Metodologia badania mikrobiologicznego – przegląd dedykowanych norm ISO.
Moduł 4.
Charakterystyka drobnoustrojów patogennych z punktu widzenia zagrożenia dla użytkownika produktu kosmetycznego.
Moduł 5.
Podsumowanie