Jakie wymagania higieniczne musi spełniać laboratorium?
Wszystkie działalności oparte na przetwarzaniu i sprzedawaniu żywności muszą opierać się na zasadach zawartych w HACCP. Właściciele restauracji, barów czy innych działalności zarabiających na żywności powinni dogłębnie znać wszystkie zasady HACCP.
W tym celu wiele firm organizuje szkolenia, na których uczą wszystkich zasad których trzeba bezwzględnie przestrzegać podczas prowadzenia działalności opartej na wydawaniu i przetwarzaniu żywności.
Szkolenie przeznaczone jest dla wielu osób szczególnie dla zajmujących się wdrożeniem, utrzymaniem i rozwojem systemu HACCP w przedsiębiorstwach spożywczych niezależnie od wielkości i zakresu realizowanych zadań.
W szczególności szkolenie powinni ukończyć przedstawiciele zakładowych zespołów HACCP ale także mile widziane są osoby, które pracują na niższych szczeblach ale także mają styczność bezpośrednią z żywnością.
ZOBACZ NASZE SZKOLENIA:
Gamma jest firmą szkoleniowo-doradczą, która oferuje szkolenia farmaceutyczne, szkolenia kosmetyczne, szkolenia mikrobiologiczne dla Właścicieli i Pracowników Aptek, Sieci Aptecznych oraz Hurtowni Farmaceutycznych we wszystkich obszarach działalności.
Nasi eksperci są praktykami z wieloletnim doświadczeniem, opartym na bogatym przygotowaniu merytorycznym - by w pełni wspierać rozwój Pracowników Aptek, co przekłada się na możliwy do zmierzenia zwrot z inwestycji szkoleniowej.
Sprawdź nasze szkolenia:
Takie informacje udzielane na szkolenia z HACCP są bardzo istotne, praktyczne i potrzebne, ponieważ mowa jest na nich o całej historii HACCP, aktualnych problemach, z którymi niestety borykają się właściciele działalności spożywczych a także jakie trzeba dopełniać dokumenty i jakich głównych zagrożeń trzeba unikać.
Dzięki tym poruszanym tematom uczestnicy szkolenia będą mogli bez problemów prowadzić swoją działalność i nie obawiać się o błędy które popełnia większość właścicieli działalności opartych na spożywcę.
A trzeba mieć chociaż najmniejsze pojęcie o tym co kontroluje HACCP, ponieważ w systemie, który nazywa się HACCP badanie jakości gotowego produktu zastąpione jest nadzorowaniem wszystkich etapów jego powstawania i dystrybucji.
Zaczynając od przygotowywania, poprzez przetworzenie, produkcję, pakowanie, magazynowanie, transport, aż do sprzedaży gotowego środka spożywczego.
Dzięki takiemu podejściu, przed wyprodukowaniem wyrobu zapobiega się lub eliminuje zagrożenia zdrowotne związane z surowcami, dodatkami i materiałami pomocniczymi, personelem, maszynami i urządzeniami, a także procesem technologicznym.
Jest to bardzo efektywny proces kontroli przetwarzania żywności.
ZOBACZ NASZE SZKOLENIA:
Mamy w Gammie doświadczenie we wprowadzaniu trybu pracy zdalnej w organizacjach. Powołaliśmy zespół ekspertów rozwijających i doskonalących zdalne rozwiązania.
Sprawdź nasze kursy i szkolenia online: