Ocena zagrożeń w produkcji kosmetyków, wyznaczanie punktów kontrolnych oraz ich dokumentowanie

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete
JAKIE SĄ ZAGROŻENIA W PROCESIE PRODUKCJI KOSMETYKÓW?
W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: produkcja wyrobów kosmetycznych, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy techniczne w trakcie połączenia nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Celem szkolenia jest praktyczne omówienie zagrożeń w procesie produkcji kosmetyków oraz zidentyfikowanie ich źródła. W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: rodzaje zagrożeń, które mogą wystąpić podczas produkcji kosmetyków, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, przygotowanie listy potencjalnych zagrożeń, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Szkolenie jest zaplanowane w formie online. Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub mikrofonu („na żywo”).

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Rodzaje zagrożeń w produkcji wyrobów kosmetycznych : omówienie

Moduł 2.
Analiza źródeł powstania zagrożeń

Moduł 3.
Szacowanie prawdopodobieństwa ryzyka i wystąpienia zagrożenia w produkcji kosmetyków

Moduł 4.
Narzędzia przydatne do wyznaczenia punktów kontrolnych w produkcji kosmetyków

Moduł 5.
Zasady wyznaczania limitów dla punktów kontrolnych

Moduł 6.
Dokumentowanie punktów kontrolnych zdiagnozowanych w procesie produkcji kosmetyków

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

 

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

 

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Międzynarodowy standard bezpieczeństwa i jakości BRC CP zawiera wymagania dla produktów nieżywnościowych. Jest przeznaczony dla firm, które zajmują się produkcją produktów nieżywnościowych takich, jak np. produkty higieniczne, produkty do pielęgnacji ciała, produkty gospodarstwa domowego.

2025-04-07
07 kwietnia 2025
2025-04-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Cykl życia arkuszy Excel. Case study – omówienie walidacji na przykładzie. Warsztaty – samodzielna walidacja przykładowego arkusza. Arkusze Excel a kategoria oprogramowania wg GAMP 5.

2025-04-08
08 kwietnia 2025
2025-04-08
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Kwalifikacja dostawcy opakowań. Mikrobiologiczne metody badania opakowań. Kwalifikacja metody badania opakowań. Postępowanie z wynikami niespełniającymi kryteriów akceptacji.

2025-04-09
09 kwietnia 2025
2025-04-09
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.