Inne strony: GAMMA DISCOVER

Nic tak nie łączy, jak dobra kuchnia! Team building smacznie, energetycznie i z pomysłem!

Warsztaty kulinarne

Gotowanie to muzyka XXI wieku. Jest trendy, daje radość i jest… praktyczne. Wspólne kucharzenie zbliża ludzi, a  smakowanie tego co wspólnie ugotowali daje jeszcze większą przyjemność. Team building kulinarny prowadzą uznani szefowie kuchni, doświadczeni w prowadzeniu takich eventów.

Projekty kulinarne są naprawdę smaczne! Wykorzystują format zespołowego przygotowania pysznego jedzenia, zapewniają dużo śmiechu, energii.  Część kulinarną mogą wspierać późniejsze omówienia moderowane przez trenera umiejętności miękkich, dotyczące np. komunikacji, współpracy, współodpowiedzialności i.in. Dlatego spotkania te prowadzą charyzmatyczni szefowie kuchni i trenerzy biznesu.

Uczestnicy poznają techniki gotowania, łączenia smaków, nowe przepisy…. Wszystko po to, aby rywalizować /współpracować podczas gotowania – w zaskakującej formie i w pozytywnych emocjach. Opcjonalnie możemy powiązać doświadczenie kulinarne z rozwojem wskazanych kompetencji – czyli w nurcie edutainment (rozrywka + edukacja).Umiejętne omówienie powstałych w ten sposób doświadczeń sprawia, że projekt wzbogaca się o smart factor. Każdy projekt kulinarny jest realizowany w formule edutainmentowej.

Rozłożenie akcentu pomiędzy rozrywkę (entertainment) a rozwój (education) zależy od potrzeb Klienta. Omówienia mogą stanowić połowę wydarzenia, bądź mieć charakter symboliczny – w zależności od założonych celów.

Prowadzący:

Sebastian Olma

Sebastian Olma

Zwycięzca II edycji programu „Top Chef”. Jeden z najzdolniejszych szefów kuchni w Warszawie. Doświadczenie zdobywał u takich autorytetów kulinarnych jak Tom Aikens i Gordon Ramsay. Prowadzona przez niego Cafe Zielony Niedźwiedź zdobyła tytuł Knajpa roku 2015 wg „Gazety Wyborczej”. Dziś jest szefem kuchni w modnej restauracji Sketch w Teatrze Wielkim. Uczestnicy eventów firmowych cenią jego energię, charyzmę oraz flow w prowadzeniu tego typu spotkań.
Paweł Kibart

Paweł Kibart

Szef kuchni autorskiej restauracji Zest by Kibart na warszawskiej Ochocie. Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Bristol oraz restauracji Blue Cactus. Juror konkursów gastronomicznych. Specjalizuje się w kuchni polskiej nowoczesnej – łączy tradycję z najnowszą techniką. Ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu wydarzeń firmowych – pokazów i warsztatów kulinarnych, również w duecie z Sebastianem Olmą.
Samar Khanafer

Samar Khanafer

Ekspert od kuchni arabskich w Polsce, autorka książki „Hummus, za'atar i granaty”. Uczestniczka III edycji programu „MasterChef”, której umiejętności kulinarne docenili m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi autorską audycję w JemRadio.pl, publikuje dla „Magazynu Kuchnia” i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl i MamaDu.pl. Prowadzi warsztaty z kuchni libańskiej w całej Polsce.
Grzegorz Filozof

Grzegorz Filozof

Szef kuchni restauracji Avocado w Poznaniu i prawdziwy pasjonat gotowania, który syci swój ciągły głód szefa kuchni nowymi aranżacjami sezonowych składników w kreatywnych odsłonach kulinarnych. Inspiracji szuka w kuchni polskiej i otaczającej go naturze. Swoje doświadczenie zdobywał w Polsce i za granicą. Dania podaje, łącząc tradycję z nowoczesnością, dzięki czemu jego potrawy to awangardowe dzieła sztuki kulinarnej. Wicemistrz Polski w przygotowaniu ślimaków. Prywatnie szczęśliwy mąż, ojciec i fan motocykli.

Marek Kropielnicki

Marek Kropielnicki

Znany również pod pseudonimem Marco Blue. Jako szef kuchni dojrzewał kulinarnie w restauracji Senses (nagrodzonej gwiazdką Michalin), Zest by Kibart i restauracji Dwie Trzecie. Urodził się w Anglii, uwielbia kuchnię azjatycką, włoską i jednocześnie inspiruje się polską kuchnią nowoczesną, z zamiłowaniem używa darów naszych polskich pól i lasów . Uwielbia łączyć smaki z różnych stron świata. Jest entuzjastą kuchni molekularnej. Założyciel i pomysłodawca projektu Euro Chef. W warsztatach kulinarnych i spotkaniach integracyjnych odnosi się do doświadczeń międzynarodowych.

Jakub Steuermark

Szlify kulinarne zdobywał w restauracjach w Stanach Zjednoczonych, Anglii i Hiszpani. Współtworzył i uczestniczył w otwarciu flagowej restauracji Jamiego Olivera w Londynie Od 2013 roku prowadzi autorski projekt Masło i Szałwia, w której propaguje idee Comfort Food – tworzenie prostych dań z dobrych jakościowo, sezonowych składników).Wwspółpracuje jako ekspert kulinarny z dużą międzynarodową firmą spożywczą. Jest jednym z gospodarzy w kuchni Pytania na Śniadanie w TVP2. Jest częstym gościem w Radio Zet Chill. W prowadzeniu warsztatów i team buildingów kulinarnych posiłkuje się swoim doświadczeniem ze świata biznesu. Wierzy, że organizacja pracy w kuchni to znakomita metafora wielu procesów wewnątrzfirmowych. (fot. agencja fotograficzna Forum)
Marcin Paździor

Marcin Paździor

Specjalista od czekolady z ponad 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Podczas licznych szkoleń w Europie poznał trendy cukiernicze z całego świata. Pierwsze kroki jako zawodowy cukiernik stawiał w najbardziej znanych, prestiżowych cukierniach, a także restauracjach i hotelach. Juror międzynarodowego prestiżowego konkursu „Word Chocolate Master”. Autor wielu publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Specjalizuje się w warsztatach i spotkaniach cukierniczych (produkcja pralin, pitnych czekolad, deserów i tabliczek czekolady).
Marcin Paździor

Adam Adamczak

Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął cztery lata temu, gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. W tym czasie udało mu się zdobyć: - I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012, - udział w programie Top Chef 2015, gdzie trafił do finałowej trójki, - wyróżnienie w Przewodniku Gault et Millau jako Młody Talent 2015.
Team building kulinarny
Grywalizujemy gotowanie! Uczestnicy poznają techniki gotowania i łączenia smaków - wszystko po to, aby rywalizować /współpracować podczas gotowania. Opcjonalnie powiążemy gotowanie z rozwojem kompetencji – czyli w nurcie edutainment. Team building kulinarny najwyższej próby!
Pokaz kulinarny
Utytułowani szefowie kuchni, pasja, widowiskowe dania. Barwne opowieści, stand-up show, energia i charyzma prowadzącego. Całość daje kulinarny pokaz, który może stać się zwieńczeniem spotkania firmowego bądź samodzielnym wydarzeniem. Zapraszamy na team building kulinarny.
Warsztat kulinarny
Profesjonalny szef kuchni o przestrzeń gastronomiczno-eventowa, przepisy dopasowane do potencjału i umiejętności uczestników staną się fundamentem dla warsztatu kulinarnego. W rezultacie pracy zespołu powstanie obiad dla wszystkich uczestników – często finezyjny i wielodaniowy.
Firmowe świętowanie okazji
Firmowa wigilia, wielkanocne spotkanie, świętowanie sukcesu bądź spotkanie menedżerskie. Każda z tych okazji może zyskać poprzez odpowiednią oprawę kulinarną. Dobieramy do okazji rodzaj kuchni, format spotkania  (pokaz, warsztat, degustacja) chefa kuchni oraz studio kulinarne.
Warsztat piwny - Beerscape
Warsztat jest osadzony w formule escape roomu. Na czas trwania procesu produkcji uczestnicy wcielają się w rolę browarników w małym rodzinnym browarze. U progu zadania każdy z uczestników dostanie szczątkowe instrukcje dotyczące warzenia piwa.

Zobacz w dziale:

Wirtualna rzeczywistość
Totalne zanurzenie w wirtualne środowisko dostarcza silnych emocji, wpływa na motywację i staje się fundamentem zmiany.
Przebywanie w świecie wirtualnym jest przyjemne same w sobie. Powiązanie zadań wirtualnych z rzeczywistym, aktywności zgrywalizowane i takie, które mobilizują do współpracy sprawiają, że wydarzenie w pełni angażuje uczestników. Zanurz się wirtualną rzeczywistość!
Outdoor

Uwalniamy dobre emocje – od środka na zewnątrz

Uwalniamy dobre emocje – od środka na zewnątrz. Poznaj nasze formaty outdoor'owe - na słońce i na deszcz!
Gry kompozytowe
Synergia i wyjątkowy efekt team buildingowy dzięki połączeniu wielu formatów grywalizacji, warsztatów i event’ów
Mechanika gier łączy wiele formatów w spójną i atrakcyjną całość. Steruj łodzią podwodną, weź udział w akcji ratunkowej bądź doświadcz odwrotności escape room'u!
Warsztaty kulinarne

Nic tak nie łączy, jak dobra kuchnia! Team building smacznie, energetycznie i z pomysłem!

Gotowanie to muzyka XXI wieku. Jest trendy, daje radość i jest… praktyczne. Wspólne kucharzenie zbliża ludzi, a  smakowanie tego co wspólnie ugotowali daje jeszcze większą przyjemność. Team building kulinarny prowadzą uznani szefowie kuchni, doświadczeni w prowadzeniu takich eventów.
Atrakcje wieczorne
Niepowtarzalny klimat, dobry nastrój, niezwykłe przeżycia, czyli imprezy firmowe i integracyjne
Wieczorna integracja jest równie ważna jak ta w ciągu dnia - poznaj nasze propozycje: próba ognia, czas prohibicji, magia bębnów, quiz firmowy, wiele innych.
Mini team building
Mini team building, czyli formaty, które mogą inspirować i zmieniać duże i ważne wydarzenia.
Mini team building, czyli format, które mogą inspirować i zmieniać duże i ważne wydarzenia. Poznaj: Przepis na integrację, Mosty, Polski Program Kosmiczny!
Sztuki korporacyjne
Angażujące projekty, w których pracownicy na deskach scenicznych stają się ucieleśnieniem kluczowych wartości i kompetencji organizacji.
Zamiast być widzem bądź aktorem w sztuce teatralnej traktującej o życiu Twojej  firmy.  Na deskach prawdziwego teatru, z profesjonalnym oświetlaniem, make up'em i scenarzystą.  Team building  i integracja na najwyższym poziomie!
Escape room
Kluczowe kompetencje przyszłości trenowane w emocjonujących scenariuszach
Nasze escape room'y dają frajdę nawet koneserom takiej rozrywki. Jest angażująco, innowacyjnie i mądrze! Atmosferę podkręcamy aranżacją pomieszczeń i rekwizytami. Wysoką grywalność zapewniają technologie. Team building w wersji indoor.
Metoda IMPRO
IMPRO wydobywa z człowieka najlepsze i to w świetnej atmosferze!
Jak reagować w sytuacji kryzysowej, nieoczekiwanej, nieszablonowej? Odruchowo próbujemy sięgać po sprawdzone, wyuczone wzorce postępowania. Co zrobić, kiedy takie wzorce zawodzą, a rozwiązania należy szukać „natychmiast”? Zdolność improwizacji może okazać się idealnym rozwiązaniem. Metoda „Im Pro” bazuje na budowaniu zaufania do siebie, swojej intuicji i przygotowuje do szybkiej reakcji na każdą ewentualność.
Skomponuj własny projekt
Komponowanie jest jak gotowanie. Miesza się różne składniki, aby wyszedł smaczny utwór
Eventy tematyczne dla firm i wydarzenia team buildingowe typu indoor i outdoor dedykowane są grupom od 30 do 300 osób. Szczegółowy przebieg każdego projektu oraz ramy czasowe dostosowujemy każdorazowo do Państwa oczekiwań. Pomysły gier na stworzenie spersonalizowanych scenariuszy team buildingów integracyjnych i rozwojowych

Materiały i informacje

Szkolenia miękkie
Najnowsza lista szkoleń miękkich.
Szkolenia twarde
Pobierz listę szkoleń twardych.
Folder informacyjny
Dowiedz się o nas więcej.
Gamma w mediach
Zobacz co piszą o nas media.

Opinie o szkoleniach

Stefa wiedzy

WikiGamma
Autorskie raporty, wartościowy know-how, pigułki wiedzy
Gamma Q&A
Odpowiedzi na często pojawiające się pytania z obszaru HR
Artykuły eksperckie
Artykuły związane ze szkoleniami eksperckimi
Wideo
WikiGamma w formacie video
Recenzje
Recenzje książek
Artykuły, Artykuły cd.
Standardowe informacje z obszaru szkoleń

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Porozmawiajmy o Twoich potrzebach:
tel: 22/266 08 48, tel. kom.: 505 273 550,
biuro@projektgamma.pl
Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm
© Gamma sp. j. ul. Mysłowicka 15, 01-612 Warszawa. Wszelkie prawa zastrzeżone.