Kontroler jakości

zdjęcie - Kontroler jakości

Kontroler jakości - opis stanowiska pracy.

Kontroler jakości to - jak sama nazwa wskazuje - osoba, która sprawuje kontrolę nad jakością danego produktu bądź procesu produkcyjnego danego produktu. Osoba pracująca na tym stanowisku kontroluje cały proces produkcyjny - od momentu zakupu odpowiednich materiałów, aż do dostarczenia gotowego produktu do właściwego sklepu - bądź tylko określony etap w procesie produkcji.

Kontroler jakości - wymagania dla stanowiska.

Od kandydatów na Kontrolera Jakości zazwyczaj wymaga się minimum średniego wykształcenia (najlepiej technicznego) oraz podstawowej znajomości rysunku technicznego. Mile widziane jest także doświadczenie w pracy w dziale jakości, spotrzegawczość i dbałość o szczegóły. Poza tym pracodawcy często wymagają dyspozycyjności i gotowości do pracy zmianowej.

Kontroler jakości - Obowiązki na stanowisku pracy.

Do obowiązków pracownika na tym stanowisku należy:

• Nadzór nad produkcją i kontrola wyrobu gotowego w trakcie procesu produkcyjnego;
  • Kontrola dostaw i surowców wejściowych, zgodnie z wytycznymi firmy oraz dokumentacją wewnętrzną;
  • Zamykanie wadliwych produktów;
  • Kontrola poprawności oznakowania produktu;
  • Nadzór nad sprzętem pomiarowym;
  • Raportowanie wyników kontroli i niezgodności oraz nadzór nad działaniami korekcyjnymi.
Już niedługo:
Zarządzanie zmianą w wymagającej rzeczywistości VUCA
Szkolenia pozwalające rozwinąć umiejętności w zawodzie: Kontroler jakości
Techniki prezentacji „mniej znaczy więcej”
SZKOLENIE NA ZAMÓWIENIE/SZKOLENIE ZAMKNIĘTE

Autorskie raporty, wartościowy know-how, pigułki wiedzy
Odpowiedzi na często pojawiające się pytania z obszaru HR
Artykuły związane ze szkoleniami eksperckimi
WikiGamma w formacie video
Recenzje książek, lista najpopularniejszych zawodów
Artykuły, Artykuły cd.
Standardowe informacje z obszaru szkoleń

Najbardziej poczytne materiały WikiGamma:

Szanowni Państwo! Od momentu powstania, metodyki zwinne zyskują coraz większą popularność w różnych dziedzinach biznesu, wspierając organizacje z niemal wszystkich branży w sprawnym zarządzaniu projektami oraz codziennymi działaniami w takich obszarach, jak: informatyka, strategia, komunikacja, sprzedaż, marketing oraz HR. Metodyki Agile umożliwiają efektywne i szybkie budowanie wartościowych rozwiązań wysokiej jakości, wspierają usprawnianie procesów i rozwój kompetencji w zespołach wytwórczych dzięki koncentracji takich koncepcji, jak: inspekcja, adaptacja, ciągłe doskonalenie czy samoorganizacja, bez których żadna firma chcąca działać w dynamicznym środowisku nie jest w stanie budować przewagi rynkowej.
Główną przyczyną, dla której firmy i organizacje decydują się podnieść kompetencje swoich pracowników w obszarze zarządzania projektami jest dynamika otaczającego nas świata. Kapryśna ekonomia, skracające się cykle produkcyjne, zmiany technologiczne, polityczne, prawne, demograficzne i kulturowe kształtują coraz wyższe oczekiwania klientów.
Grywalizacja lub gamifikacja to w Polsce stosunkowo młoda forma motywowania określonych grup m.in. takich jak zespół sprzedażowy, dział IT lub HR czy studenci i uczestnicy szkoleń, działających we wspólnym celu. Aby odczarować nieco ten temat dobrze jest przyjrzeć się mu od podstaw.
Rynek pracy staje się rynkiem pracownika, rotacja pracowników stale rośnie. Stare metody zarządzania tracą na efektywności i współcześni menadżerowie stają przed koniecznością wypracowania nowych modeli, dostosowanych do nowej rzeczywistości. Te wyzwania to coś, do czego warto się przyzwyczaić, bo millenialsi niedługo będą dominującą grupą pokoleniową na rynku pracy.
Sukces firmy zależy od ludzi w niej pracujących, a kluczowi pracownicy mają kluczowe znaczenie dla tego sukcesu, zwłaszcza w perspektywie długoterminowej.
Szanowni Państwo! Model mocnych stron Gallupa jest dzisiaj tak aktualny jak nigdy wcześniej. Zmiany pokoleniowe, motywacja 3.0 , tzw. rynek pracownika oraz poszukiwanie rozwiązań HR-owych, które jednocześnie podnoszą efektywność organizacji i satysfakcję pracowników z wykonywanej pracy – wszystkie te zjawiska stanowią ogromne wyzwania dla działów HR w Polsce i na świecie. Praca na talentach i mocnych stronach wg metodologii Gallupa na pewno pomaga zamienić wyzwania w rezultaty. Życzymy owocnej lektury! Zespół Gamma
Obecny artykuł
Kontroler jakości

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Porozmawiajmy o Twoich potrzebach:
tel: 22/266 08 48, tel. kom.: 505 273 550,
Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm
FBLn
 ul. Mysłowicka 15, 01-612 Warszawa. Wszelkie prawa zastrzeżone.