SYSTEM HACCP – MAGAZYNOWANIE I DYSTRYBUCJA ŻYWNOŚCI, W TYM SUPLEMENTÓW DIETY

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Prawo żywnościowe w zakresie przechowywania żywności i tworzenia odpowiednich zapisów. Dobra Praktyka Magazynowa. System HACCP – strażnik jakości żywności. Analiza zagrożeń zasady jej przeprowadzenia i dokumentowania.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Jeśli pojawiają się problemy techniczne w trakcie połączenia nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej, kosmetycznej, farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami (np. laptop, tablet)
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie nie wstając zza swojego biurka.

 

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Wymagania prawa żywnościowego w zakresie przechowywania żywności i tworzenia odpowiednich zapisów.

Moduł 2.
System HACCP – strażnik jakości żywności.

Moduł 3.
Wytyczne stawiane pomieszczeniom
magazynowym oraz ich otoczeniu.

Moduł 4.
Dobra Praktyka Magazynowa w świetle
wytycznych rozporządzenia 852/2004 oraz Systemu HACCP.

Moduł 5.
Organizacja pracy magazynowej w praktyce.

Moduł 6.
Obszary dokumentacji HACCP, o których nie można zapomnieć.

 

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania GMP dla wytwórców substancji czynnych. Produkcja i kontrola procesu. Atypowe substancje czynne. Zarządzanie jakością – wymagania ogólne.
2026-01-30
30 stycznia 2026
Szkolenie online Szkolenie online
Procesy chromatografowania. Techniki przygotowania próbek. Optymalizacja warunków chromatograficznych. Analiza jakościowa i ilościowa w GC.
2026-02-13
13 lutego 2026
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.
Cechy i rola audytorów w organizacji. Działania audytowe. Planowanie auditu. Zakończenie auditu.
2026-03-03
03 marca 2026
Szkolenie online Szkolenie online

FAQ

Co reguluje HACCP?

System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) jest obowiązkowy dla wszystkich podmiotów zajmujących się magazynowaniem i dystrybucją żywności oraz suplementów diety. Reguluje on identyfikację i ocenę zagrożeń na wszystkich etapach łańcucha dostaw, zapewniając eliminację ryzyk dla zdrowia konsumenta. Wdrożenie HACCP pozwala nie tylko na spełnienie wymagań prawnych, ale także na poprawę zaufania klientów oraz ograniczenie kosztów związanych z reklamacjami i wycofaniem towarów z rynku. System jest uznawany w całej Unii Europejskiej i stanowi podstawę audytów oraz inspekcji służb sanitarnych.

Dlaczego kontrola magazynu jest kluczowa?

Bezpieczeństwo przechowywania żywności zależy od utrzymania prawidłowych warunków, takich jak temperatura, wilgotność czy rotacja towarów. Magazynowanie produktów spożywczych i suplementów wymaga wdrożenia procedur minimalizujących ryzyko skażenia mikrobiologicznego lub chemicznego. Złe praktyki mogą prowadzić do powstawania ognisk zakażeń lub strat finansowych związanych z koniecznością utylizacji produktów. Kontrola magazynu to także działania związane z zabezpieczeniem przed szkodnikami i ścisłe przestrzeganie zasad traceability.

Voucher rozwojowy 2025