Kontrola jakości w firmie kosmetycznej

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Zasady funkcjonowania działu kontroli jakości w firmie kosmetycznej. Mikrobiologiczny monitoring higieny wytwarzania kosmetyków Pobieranie prób do badań; plany próbkowania. Wyniki poza specyfikacją (OOS).

INFORMACJE O SZKOLENIU

Szkolenie online

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Warsztaty przeznaczone są dla pracowników sektora kosmetycznego, w szczególności dla:

  • Pracowników firm produkujących produkty kosmetyczne
  • Pracowników Działów Kontroli Jakości
  • Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
  • Pracowników Działów Badawczo-Wdrożeniowych
  • Technologów
  • Pracowników odpowiedzialnych za przygotowanie dossier dla kosmetyków
  • Wszystkie osoby zainteresowane powyższym tematem

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami (np. laptop, tablet)
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo
w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak
fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie
nie wstając zza swojego biurka.

Warsztaty przeznaczone są dla pracowników sektora kosmetycznego, w szczególności dla:

  • Pracowników firm produkujących produkty kosmetyczne
  • Pracowników Działów Kontroli Jakości
  • Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
  • Pracowników Działów Badawczo-Wdrożeniowych
  • Technologów
  • Pracowników odpowiedzialnych za przygotowanie dossier dla kosmetyków
  • Wszystkie osoby zainteresowane powyższym tematem

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Zasady funkcjonowania działu kontroli jakości w firmie kosmetycznej

  • miejsce w strukturze organizacyjnej
  • odpowiedzialność i kwalifikacje personelu
  • organizacja laboratorium:
    • pomieszczenia / urządzenia / przyrządy pomiarowe
    • niezbędna dokumentacja
    • nadzór nad odczynnikami / roztworami / wzorcami / pożywkami
    • archiwum próbek
    • archiwum dokumentacji

Moduł 2.
Kontrola jakości surowców i materiałów opakowaniowych

  • kwalifikacja dostawców
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • wymagania podczas magazynowania
  • nadawanie statusu
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • specyfikacje i metody badań
  • zasady dopuszczania do produkcji: badania własne / akceptacja na podstawie certyfikatu analizy dostawcy
  • system ponownej oceny materiałów
  • woda jako surowiec kosmetyczny; wymagania jakościowe

Moduł 3.
Kontrola jakości produktu luzem

  • kontrola międzyoperacyjna jako nadzór nad procesem wytwarzania produktu luzem
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • wymagania jakościowe dla produktu luzem
  • system ponownej oceny masy produktu

Moduł 4.
Kontrola jakości wyrobu gotowego

  • kontrola procesu pakowania: program kontroli, kryteria akceptowalności, zapisy
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • specyfikacja i metody badań / normy zharmonizowane
  • zasady dopuszczania do obrotu
  • warunki magazynowania
  • wysyłka
  • nadzór nad zwrotami

Moduł 5.
Mikrobiologiczny monitoring higieny wytwarzania kosmetyków

  • źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego
  • zasady pobierania próbek środowiskowych
  • metody badań próbek środowiskowych
  • limity i interpretacja wyników

Moduł 6.
Rola kontroli jakości w procesach dodatkowych

  • wyjaśnianie wyników poza specyfikacją (OOS)
  • postępowanie z produktem poza specyfikacją
  • zasady przetwarzania masy produktu i wyrobów gotowych
  • postępowanie z odpadami

Moduł 1.
Zasady funkcjonowania działu kontroli jakości w firmie kosmetycznej

  • miejsce w strukturze organizacyjnej
  • odpowiedzialność i kwalifikacje personelu
  • organizacja laboratorium:
    • pomieszczenia / urządzenia / przyrządy pomiarowe
    • niezbędna dokumentacja
    • nadzór nad odczynnikami / roztworami / wzorcami / pożywkami
    • archiwum próbek
    • archiwum dokumentacji

Moduł 2.
Kontrola jakości surowców i materiałów opakowaniowych

  • kwalifikacja dostawców
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • wymagania podczas magazynowania
  • nadawanie statusu
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • specyfikacje i metody badań
  • zasady dopuszczania do produkcji: badania własne / akceptacja na podstawie certyfikatu analizy dostawcy
  • system ponownej oceny materiałów
  • woda jako surowiec kosmetyczny; wymagania jakościowe

Moduł 3.
Kontrola jakości produktu luzem

  • kontrola międzyoperacyjna jako nadzór nad procesem wytwarzania produktu luzem
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • wymagania jakościowe dla produktu luzem
  • system ponownej oceny masy produktu

Moduł 4.
Kontrola jakości wyrobu gotowego

  • kontrola procesu pakowania: program kontroli, kryteria akceptowalności, zapisy
  • identyfikacja; zasady nadawania numeru partii
  • pobieranie prób do badań; plany próbkowania
  • specyfikacja i metody badań / normy zharmonizowane
  • zasady dopuszczania do obrotu
  • warunki magazynowania
  • wysyłka
  • nadzór nad zwrotami

Moduł 5.
Mikrobiologiczny monitoring higieny wytwarzania kosmetyków

  • źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego
  • zasady pobierania próbek środowiskowych
  • metody badań próbek środowiskowych
  • limity i interpretacja wyników

Moduł 6.
Rola kontroli jakości w procesach dodatkowych

  • wyjaśnianie wyników poza specyfikacją (OOS)
  • postępowanie z produktem poza specyfikacją
  • zasady przetwarzania masy produktu i wyrobów gotowych
  • postępowanie z odpadami

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania prawa kosmetycznego UE w zakresie badań stabilności produktów kosmetycznych. Warunki i sposób przechowywania próbek do badań stabilności. Parametry stabilnościowe produktów kosmetycznych oraz metody badań stabilności. Postępowanie z wynikami OOS i OOT uzyskanymi w badaniach stabilności produktów kosmetycznych.

2024-04-24
24 kwietnia 2024
2024-04-24
Szkolenie online Szkolenie online

Zdobycie wiedzy jak wprowadzić markę własną kosmetyków. Ważne aspekty przy zleceniu produkcji zarówno dla osób, które planują zlecenie produkcji swojej marki własnej firmie zewnętrznej, ale także dla firm prowadzących lub planujących rozpoczęcie produkcji kosmetyków pod markami własnymi klientów.

2024-04-26
26 kwietnia 2024
2024-04-26
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Zarządzanie Jakości Mikrobiologiczną - Rola laboratorium mikrobiologicznego w Wytwórni Farmaceutycznej. Metody mikrobiologiczne. Interpretacja wyników mikrobiologicznych. Ocena ryzyka.

2024-06-11
11 czerwca 2024 - 12 czerwca 2024
2024-06-12
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.
kontakt

ul. Farysa 64
01-971 Warszawa
NIP: 113-26-90-108

firma szkoleniowa

Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2021 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.