Prowadzący skupią się na praktycznych zagadnieniach z jakimi zetknęli się podczas swojej wieloletniej praktyki

RODO oraz nowa ustawa o ochronie danych osobowych

Pierwsze miesiące stosowania przepisów w kluczowych obszarach - HR, marketing, e-commerce, IT

25 maja 2018 r. Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych (RODO/GDPR) zastąpiło obowiązujące dotychczas ramy prawne ochrony danych osobowych, stanowiąc nową bezpośrednio skuteczną podstawę prawną regulującą kompleksowo prawa i obowiązki związane z przetwarzaniem danych osobowych. Zdarzeniu temu towarzyszyło wejście w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych z 10 maja 2018 r. oraz pakiet zmian w prawie 200 innych ustawach (nowelizacja branżowa).

IDEA SZKOLENIA

25 maja 2018 r. Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych (RODO/GDPR) zastąpiło obowiązujące dotychczas ramy prawne ochrony danych osobowych, stanowiąc nową bezpośrednio skuteczną podstawę prawną regulującą kompleksowo prawa i obowiązki związane z przetwarzaniem danych osobowych. Zdarzeniu temu towarzyszyło wejście w życie nowej ustawy o ochronie danych osobowych z 10 maja 2018 r. oraz pakiet zmian w prawie 200 innych ustawach (nowelizacja branżowa).

Celem szkolenia jest:
przedstawienie praktycznych aspektów stosowania zasad i podstaw prawnych przetwarzania danych osobowych przewidzianych w RODO oraz nowej ustawie o ochronie danych osobowych, w szczególności w takich obszarach jak:

  • HR,
  • marketing,
  • IT,
  • prezentacja nowych/rozszerzonych praw i obowiązków podmiotów danych, administratorów oraz podmiotów przetwarzających, w tym także w kontekście funkcjonalności systemów informatycznych;
  • analiza roli i zadań krajowego organu nadzorczego oraz inspektorów ochrony danych, w tym także praktyki kontrolnej (na bazie pierwszych kontroli organu);
  • umówienie zmian w niektórych ustawach w związku z zapewnieniem stosowania RODO (planowane na grudzień 2018 r.).

Szkolenie uzupełnione zostanie o najnowsze kierunki wykładni przepisów ogólnego rozporządzenia, przewodniki wydawane przez PUODO oraz Min. Cyfryzacji, inne organy w Polsce i za granicą, prezentowane na łamach krajowej oraz europejskiej literatury prawniczej.

Dodatkowo, aby zwiększyć praktyczny wymiar szkolenia, każdy z bloków wzbogacony zostanie o case study/ćwiczenie.

SZKOLENIE NA ZAMÓWIENIE
Czy możesz uzyskać 50-80%
dofinansowanie do
szkolenia poprzez BUR?
Najpierw zła informacja (dla niektórych) – firmy z woj. mazowieckiego i pomorskiego oraz te, które zatrudniają powyżej 250 os. nie mogą korzystać z BUR. Są od tego wyjątki:
  • firmy z woj. mazowieckiego i pomorskiego – jeśli mają oddziały w innych województwach to mogą szkolić tam zatrudnione osoby
  • duże przedsiębiorstwa z pozostałych 14 województw mogą szkolić osoby na kontraktach menedżerskich, rozliczających się fakturą, pracowników franczyz oraz zatrudnianych przez zewnętrznych partnerów

    Możesz skorzystać z dofinansowania BUR?

    od 50 do 80% dofinansowania do szkolenia z Europejskiego Funduszu Społecznego na wszystkie szkolenia Gamma.
    To szkolenie nie ma wyznaczonego terminu
    Zapytaj o najbliższy termin szkolenia albo zostaw wiadomość a przypomnimy o nim gdy pojawi się nowy termin.

    Możesz również wyszukać na naszej stronie szkolenie o podobnym temacie i ustalonym terminie.

    1

    Skontaktuj się z nami przez formularz na tej stronie albo telefonicznie.

    2

    Dowiesz się od nas jak dostać dofinansowanie.

    3

    Rozwijaj swoje umiejętności z drugą firmą szkoleniową 2017 roku.

    4

    Wykorzystaj nowo zdobyte umiejętności do rozwoju swojej kariery!

    PROGRAM SZKOLENIA

    I Blok
    Unijne i krajowe ramy reformy sektora ochrony danych osobowych

    • dlaczego rozporządzenie? – konsekwencje takiego rozwiązania;
    • analiza przepisów nowej ustawy o ochronie danych osobowych;
    • kompetencje nowego organu (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych);
    • kary finansowe za naruszenie zasad ochrony danych osobowych – kiedy i wobec kogo;
    • tendencje i kierunki zmian w przepisach sektorowych;
    • kodeksy postępowania i mechanizmy certyfikacji.

    II Blok
    RODO w HR – dane osobowe kandydatów do pracy i pracowników, pozyskiwanie i dalsze przetwarzanie

    • nowe instytucje prawne, zasady i podstawy przetwarzania danych zwykłych oraz „wrażliwych”;
    • rekrutacja i zatrudnianie pracowników – rozszerzone obowiązki informacyjne;
    • powierzanie danych osobowych – nowe zasady i nowe umowy.

    Nowelizacja kodeksu pracy

    • jakie dane pracodawca zawsze może przetwarzać;
    • kiedy wymagana jest zgoda;
    • jakich danych przetwarzać nie wolno.

    Monitoring pracowniczy

    • warunki poprawnego stosowania (rodzaje monitoringu);
    • błędy i naruszenia.

    III Blok
    RODO w marketingu i e-commerce

    • kiedy można przetwarzać dane w celach marketingowych;
    • marketing elektroniczny a marketing tradycyjny;
    • kanały komunikacji i sposoby spełniania obowiązków informacyjnych;
    • budowanie baz danych;
    • korzystanie z zewnętrznych baz danych i usług innych podmiotów;
    • profilowanie.

    IV Blok
    Funkcjonalności systemów informatycznych, bezpieczeństwo oraz prawa osób, których dane dotyczą

    • podstawowe definicje (integralność dostępność, poufność, rozliczalność);
    • audyty należytej ochrony danych osobowych;
    • przegląd zagrożeń – analiza ryzyka i DPIA;
    • środki ochrony danych;
    • prawo dostępu do danych, ich sprostowania, prawo do bycia zapomnianym, wniesienia sprzeciwu, przeniesienia danych do innego administratora, wycofania zgody.

    V Blok
    Inspektor ochrony danych osobowych (IOD/DPO)

    • kto musi, a kto powinien powołać IOD/DPO? Plusy i minusy;
    • uprawnienia i obowiązki IOD/DPO – pozycja i rola w organizacji.
    • Jak w praktyce tą funkcję pełnić – z doświadczenia Kancelarii.

    VI Blok
    Obowiązek zgłaszania przypadków naruszenia ochrony danych osobowych

    • jakie naruszenia, kiedy i komu należy zgłaszać;
    • jak przygotować organizację do dokonywania zgłoszeń.

    Zakończenie

    • Pytania

    Klienci, dla których Gamma zrealizowała szkolenia:

    TRENERZY SZKOLENIA

    Opinie o szkoleniach

    Konsultant szkolenia

    Szybki kontakt

    Justyna Baryła-Rychert

    Project Manager
    tel. +48 (22) 266 08 47
    fax: (22) 266 08 51

    j.baryla@projektgamma.pl
    Justyna Baryła-Rychert

    Interesuje Cię to szkolenie?

    Zostaw adres e-mail i nr. telefonu a przypomnimy Ci o tym szkoleniu.
    Preferuję kotakt:

    ZGŁOSZENIE NA SZKOLENIE

    Zgłoszenie prosimy przesłać na adres j.baryla@projektgamma.pl lub faks 22 266 08 51 Wybrane szkolenie:

    RODO oraz nowa ustawa o ochronie danych osobowych Pierwsze miesiące stosowania przepisów w kluczowych obszarach - HR, marketing, e-commerce, IT

    Termin szkolenia: 10 grudzień 2018 r.
    Imię i NazwiskoStanowiskoTelefonAdres e-mail
    Firma
    Osoba prywatna
    * Zaproszenia wysyłamy bezpośrednio do uczestników szkolenia – e-mailem.

    Cena uczestnictwa dla 1 osoby: 890 zł
    Do podanej ceny należy doliczyć 23% VAT.

    Warunki zgłoszenia

    1. Organizatorem szkolenia jest Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (dawniej Gamma D.Didiuk i M.Wasilewski sp.j.) z siedzibą w Warszawie, ul. Mysłowicka 15, 01-612 Warszawa, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy pod numerem KRS 0000762160 Numer identyfikacji podatkowej (NIP): 113-26-90-108. REGON: 14111371700000 zwana dalej "Gamma”.
    2. Cena szkolenia obejmuje m. in.: udział w szkoleniu, zestaw materiałów szkoleniowych, certyfikat ukończenia szkolenia. Szczegółowych informacji dotyczących szkolenia (catering, usługi dodatkowe) udziela konsultant. Gamma nie zapewnia dojazdu ani zakwaterowania w czasie trwania szkolenia.
    3. Warunkiem udziału w szkoleniu jest otrzymanie przez Gamma poprawnie wypełnionego formularza zgłoszenia ze strony www.projektgamma.pl, pocztą elektroniczna lub faksem oraz potwierdzenie przez konsultanta Gamma jego otrzymania. Jeśli zgłoszenie ma nastąpić później niż 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia rekomendujemy wcześniejszy kontakt telefoniczny. Przesłanie do Gamma wypełnionego formularza zgłoszenia jest równoznaczne z akceptacją niniejszych Warunków uczestnictwa oraz z zawarciem umowy pomiędzy Gamma a uczestnikiem szkolenia (w przypadku zgłoszeń od osób fizycznych) lub firmą (w przypadku osób prawnych).
    4. Z zastrzeżeniem punktu 5, Gamma najpóźniej na 7 dni przez terminem rozpoczęcia szkolenia prześle do osób, które zgłosiły chęć udziału w szkoleniu, za pośrednictwem poczty elektronicznej, potwierdzenie udziału w szkoleniu wraz z dodatkowymi informacjami organizacyjnymi dotyczącymi szkolenia.
    5. O przyjęciu na szkolenie decyduje kolejność zgłoszeń. Gamma zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia zgłoszenia w danym terminie szkolenia, jeżeli:
      a) lista uczestników będzie już zamknięta,
      b) w przypadku nie zgłoszenia się minimalnej liczby osób.
    6. Gamma zastrzega sobie prawo do odwołania szkolenia lub zmiany jego terminu na 7 dni przed terminem szkolenia.
    7. W przypadkach określonych w punkcie 5 i 6, wszelkie kwoty wpłacone tytułem zapłaty za udział w szkoleniu zostaną zwrócone w całości w ciągu 14 dni od daty przekazania stosownej informacji do uczestnika szkolenia, za wyjątkiem sytuacji, kiedy strony uzgodnią, że wpłacona kwota zostanie zaliczona na poczet zapłaty za udział uczestnika w szkoleniu w innym terminie.
    8. Płatność za szkolenie powinna wpłynąć na konto Gamma nr 26 1140 2017 0000 4102 0842 7785 najpóźniej w ciągu 14 dni od daty otrzymania faktury za udział w szkoleniu, o którym mowa w punkcie 4 (decyduje data wysłania faktury drogą tradycyjną lub elektroniczną).
    9. Faktura VAT zostanie wystawiona w dniu szkolenia lub w drugim dniu szkolenia w przypadku szkoleń dwudniowych i przesłana pocztą lub elektronicznie na adres wskazany w formularzu zgłoszenia.
    10. Rezygnacja z udziału w szkoleniu na 8 lub więcej dni przed planowanym terminem rozpoczęcia szkolenia nie pociąga za sobą żadnych obciążeń finansowych, pod warunkiem przesłania informacji o rezygnacji z udziału w szkoleniu w formie listu, faksu lub poczty elektronicznej na adres Gamma. Decydująca jest data wpływu oświadczenia o rezygnacji do Gamma
    11. W przypadku zgłoszenia rezygnacji z udziału w szkoleniu na mniej niż 7 dni roboczych przed planowanym terminem rozpoczęcia szkolenia, Gamma zachowuje prawo do pełnego wynagrodzenia, tak jak za należycie wykonane szkolenie.
    12. Oświadczenie o chęci udziału w szkoleniu w terminie innym niż potwierdzony przez Gamma zgodnie z punktem 4, jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w szkoleniu w uprzednio wybranym terminie.
    13. Odpowiedzialność stron z tytułu utraconych korzyści jest niniejszym wyłączona na mocy art. 361 § 2 KC strony mogą ograniczyć odpowiedzialność z tytułu umowy tylko do wysokości poniesionych strat. Pozwala to złagodzić odpowiedzialność odszkodowawczą w przypadku poniesienia szkód przez strony. Obowiązek ich naprawienia będzie obejmował tylko postanowienia zapisane w umowie, która jednocześnie z góry określa ich wartość majątkową
    14. Gamma będzie rozpatrywać wyłącznie reklamacje dotyczące szkoleń otrzymane w formie pisemnej w terminie do 30 dni od daty zakończenia szkolenia. Reklamacje otrzymane po tym terminie nie będą rozpatrywane.
    15. Wszelkie prawa do własności intelektualnej realizowanych w ramach umowy szkoleń pozostają własnością Konsorcjum Szkoleniowo-Doradczego Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (dawniej Gamma D.Didiuk i M.Wasilewski sp.j.), właściciela marki Gamma i nie są przenoszone na Klienta. Zabronione jest powielanie materiałów szkoleniowych, przekazanych uczestnikom, nawet we fragmentach oraz usuwanie informacji o prawach autorskich.
    Państwa dane osobowe oraz dane zgłoszonych uczestników będą przetwarzane przez administratora - Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. (dawniej Gamma D.Didiuk i M.Wasilewski sp.j.) z siedzibą w Warszawie przy ul. Mysłowickiej 15, 01-612 Warszawa, w celu realizacji umowy - zamówienia, a za dodatkową i odrębną zgodą w celach handlowo-marketingowych kierowanych do osoby zgłaszającej, która udzieliła ww. zgody. Osoba zgłaszająca ma prawo cofnąć zgodę w dowolnym momencie. Osoba zgłaszająca uczestnika potwierdza, że otrzymała jego zgodę na udostępnienie danych osobowych administratorowi w celu organizacji i realizacji szkolenia. Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny. Podstawą przetwarzania danych jest umowa – zamówienie, a w przypadku, o którym mowa powyżej również zgoda osoby zgłaszającej. Odbiorcami danych będą: upoważnieni pracownicy lub współpracownicy administratora, dostawcy usług internetowych, a w razie potrzeby również podmioty takie jak: firmy pocztowe, kurierskie. Administrator nie przekazuje Pana/Pani danych za granicę, lecz może do tego dojść w wyniku działalności dostawcy usług internetowych, który gromadzi dane klientów na swoich serwerach. Dane będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji umowy – zamówienia lub wycofania zgody o której mowa powyżej. chyba że administrator będzie posiadać prawo do ich dalszego przetwarzania w oparciu o swój usprawiedliwiony interes lub inną podstawę prawną. Przysługuje Państwu prawo do wglądu do nich, jak również możliwość ich poprawiania, a w odniesieniu do przetwarzania danych w celach marketingowych prawo do wniesienia sprzeciwu.

    Szkolenia - prawo

    zobacz najbliższe szkolenia.
    PRAWIDŁOWY OPERAT SZACUNKOWY
    2019-04- 3
    3 kwiecień 2019 -
    2019-04- 4
    4 kwiecień 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Weryfikacja zawartości operatu szacunkowego. Przedstawienie możliwych podejść, metod i technik wyceny wraz z obszernym komentarzem praktycznym. Omówienie orzecznictwa, najczęściej popełnianych błędów dot. operatu szacunkowego. Zapraszamy na szkolenie Wycenia nieruchomości - prawidłowy operat szacunkowy.
    Problematyka prawna przedstawiona na przykładach (kazusach)
    2019-04- 8
    8 kwiecień 2019
    2019-04- 8
    Warszawa
    Warszawa
    Celem szkolenia jest przedstawienie aktualnych kierunków orzecznictwa Sądu Najwyższego i sądów administracyjnych w zakresie bardzo złożonej problematyki prawnej dotyczącej urządzeń przesyłowych. Przedstawienie zagadnień na przykładach i umożliwienie uczestnikom szkolenia poszukiwania rozwiązań przy wsparciu ekspertów prowadzących warsztaty, pozwoli na lepsze zrozumienie materii i podniesie umiejętności uczestników w zakresie rozwiązywania problemów, które napotykają w swojej codziennej pracy.
    Kompendium wiedzy dla praktyków
    2019-04-11
    11 kwiecień 2019 -
    2019-04-12
    12 kwiecień 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Od 1 stycznia 2019 r. zaczęły obowiązywać nowe przepisy w zakresie prowadzenia i przechowywania dokumentacji pracowniczej. Akta osobowe pracowników mają być podzielone, nie jak dotychczas na 3, lecz na 4 części. Teczka osobowa została bowiem powiększona o część D, w której zawiera się dokumenty dotyczące karania pracownika lub ponoszenia przez niego odpowiedzialności porządkowej.
    Praktyczne aspekty prawne przygotowania oraz nadzoru nad realizacją procesu inwestycji budowlanych
    2019-04-15
    15 kwiecień 2019 -
    2019-04-16
    16 kwiecień 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Praktyczne aspekty prawne przygotowania oraz nadzoru nad realizacją procesu inwestycji budowlanych. Zapraszamy na szkolenie Organizacja i prowadzenie robot budowlanych.
    2019-04-15
    15 kwiecień 2019
    2019-04-15
    Warszawa
    Warszawa
    Analiza problemów związanych z niewłaściwą konstrukcją umów o roboty budowlane, analiza błędnych interpretacji umów. Szkolenie umowa o roboty budowlane poprowadzi uznany ekspert - radca prawny z olbrzymim doświadczeniem zawodowym i szkoleniowych w tym temacie.
    PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI PROWADZENIA POSTĘPOWANIA Z UŻYCIEM ŚRODKÓW KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ
    2019-04-15
    15 kwiecień 2019
    2019-04-15
    Warszawa
    Warszawa
    Przekazanie uczestnikom szkolenia praktycznych metod rozwiązywania problemów występujących przy ubieganiu się o zamówienia publiczne prowadzone z wykorzystaniem narzędzi elektronicznych.
    STAN PRAWNY 2019r.
    2019-04-15
    15 kwiecień 2019 -
    2019-04-16
    16 kwiecień 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu, które poprowadzi uznany sędzia sądu apelacyjnego w Szczecinie znany z aktywnego prowadzenia wykładów, ceniony za wysoki poziom przekazywanej wiedzy, zaangażowanie i umiejętność skupienia uwagi słuchaczy na istotnych dla nich zagadnieniach.
    Aspekty prawne i praktyczne
    2019-04-18
    18 kwiecień 2019
    2019-04-18
    Warszawa
    Warszawa
    Celem naszego szkolenia jest omówienie problematyki podziału nieruchomości na podstawie ustawy o gospodarce nieruchomościami w przypadku obowiązywanie i braku miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Szkolenie ma również na celu utrwalenie wiedzy w zakresie dokonywania prawnych i geodezyjnych podziałów nieruchomości, omówienie procedur administracyjnych, jak również zasad poprawnego podziału nieruchomości, i sporządzanej dokumentacji.
    Prawo i praktyka
    2019-04-18
    18 kwiecień 2019
    2019-04-18
    Warszawa
    Warszawa
    Szkolenie ma na celu przede wszystkim omówienie problemów i kontrowersji powstających przy projektowaniu czasowej organizacji ruchu wynikających z nieścisłości przepisów regulujących zasady projektowania czasowej organizacji ruchu.
    SYTUACJE PROBLEMATYCZNE, ZEZWOLENIA, PODATKI, UBEZPIECZENIA
    2019-04-24
    24 kwiecień 2019
    2019-04-24
    Warszawa
    Warszawa
    Szkolenie pozwoli zdobyć, poszerzyć i usystematyzować wiedzę w zakresie zatrudniania, opodatkowania i ubezpieczania cudzoziemców w Polsce, zgodnie z najnowszymi przepisami. Uzyskają Państwo wiedzę, której stosowanie w codziennej praktyce pozwoli uniknąć problemów z organami zatrudnienia, organami podatkowymi i ZUS.
    Zmiana obowiązków z zakresu kontroli czasu pracy – nowe rozporządzenie w sprawie akt osobowych pracowników
    2019-04-26
    26 kwiecień 2019
    2019-04-26
    Warszawa
    Warszawa
    Analizując dziesiątki przykładów i autentycznych zdarzeń z zakresu czasu pracy uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami podejmowania decyzji z zakresu czasu pracy pod kątem opłacalności, zgodności z prawem, zasadności i celowości.
    Wraz z instytucją służebności przesyłu i innymi ograniczonymi prawami rzeczowymi
    2019-05- 9
    9 maj 2019
    2019-05- 9
    Warszawa
    Warszawa
    Warsztatowa forma szkolenia pozwoli na analizę rzeczywistych przykładów, wspólne rozwiązanie wątpliwości oraz wymianę doświadczeń. Otwarta forma szkolenia to również możliwość wymiany doświadczeń z przedstawicielami firm/ instytucji realizujących podobne projekty
    2019-05-10
    10 maj 2019
    2019-05-10
    Warszawa
    Warszawa
    Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu podczas którego omówimy przekształcenie prawa użytkowania wieczystego w prawo własności – zakres przedmiotowy i podmiotowy ustawy. Zasady wydawania oświadczeń, opłaty za przekształcenie jak również istotne kwestie pomocy deminimis w ustawie.
    Służebność przesyłu, decyzja administracyjna z art. 124 ugn., najem i i dzierżawa – stan prawny 2018/2019 r.
    2019-05-13
    13 maj 2019 -
    2019-05-14
    14 maj 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu, które poprowadzi uznany ekspert, znany z aktywnego prowadzenia wykładów, ceniony za wysoki poziom przekazywanej wiedzy, zaangażowanie i umiejętność skupienia uwagi słuchaczy na istotnych dla nich zagadnieniach.
    Problematyka prawna przedstawiona na przykładach (kazusach)
    2019-05-13
    13 maj 2019
    2019-05-13
    Poznań
    Poznań
    Celem szkolenia jest przedstawienie aktualnych kierunków orzecznictwa Sądu Najwyższego i sądów administracyjnych w zakresie bardzo złożonej problematyki prawnej dotyczącej urządzeń przesyłowych. Przedstawienie zagadnień na przykładach i umożliwienie uczestnikom szkolenia poszukiwania rozwiązań przy wsparciu ekspertów prowadzących warsztaty, pozwoli na lepsze zrozumienie materii i podniesie umiejętności uczestników w zakresie rozwiązywania problemów, które napotykają w swojej codziennej pracy.
    Czyli jak wyceniać nieruchomości w związku z udzieleniem kredytu pod zabezpieczenie na nieruchomości
    2019-05-15
    15 maj 2019
    2019-05-15
    Warszawa
    Warszawa
    Celem szkolenia jest omówienie zasad wyceny nieruchomości w związku z udzieleniem kredytu pod zabezpieczenie na nieruchomości. W trakcie szkolenia omówione zostaną konkretne wyceny oraz możliwe, popełniane błędy. Wyjaśnieniu podlegać będą również pytania i wątpliwości uczestników
    Decyzje zezwalające na realizację inwestycji drogowej w procesie inwestycyjnym (ZRiD). Prawo, praktyka i procedury.
    2019-05-16
    16 maj 2019
    2019-05-16
    Warszawa
    Warszawa
    Sposoby i zasady prowadzenia procesu inwestycyjnego w pasie drogowym w trybie ZRiD. Inwestycje w pasie drogi publicznej. Prawo i praktyka. Zapraszamy na szkolenie. Sposoby i zasady prowadzenia procesu inwestycyjnego w pasie drogowym w trybie specustawy drogowej.
    2019-05-20
    20 maj 2019 -
    2019-05-21
    21 maj 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu w trakcie którego zostanie omówiony aktualny stan prawny w zakresie prawa budowlanego. Prowadzący na bieżąco śledzi prace ustawodawcy w zakresie zmiany prawa związanych z realizacją procesu inwestycyjnego.
    Zmiana obowiązków z zakresu kontroli czasu pracy – nowe rozporządzenie w sprawie akt osobowych pracowników
    2019-05-20
    20 maj 2019
    2019-05-20
    Poznań
    Poznań
    Analizując dziesiątki przykładów i autentycznych zdarzeń z zakresu czasu pracy uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami podejmowania decyzji z zakresu czasu pracy pod kątem opłacalności, zgodności z prawem, zasadności i celowości.
    Zmiana obowiązków z zakresu kontroli czasu pracy – nowe rozporządzenie w sprawie akt osobowych pracowników
    2019-05-20
    20 maj 2019
    2019-05-20
    Poznań
    Poznań
    Analizując dziesiątki przykładów i autentycznych zdarzeń z zakresu czasu pracy uczestnicy zostaną zapoznani z zasadami podejmowania decyzji z zakresu czasu pracy pod kątem opłacalności, zgodności z prawem, zasadności i celowości.
    Prawo, praktyka i organizacja
    2019-05-23
    23 maj 2019
    2019-05-23
    Warszawa
    Warszawa
    Zawiadamianie przy wprowadzaniu organizacji ruchu, ewidencja, sprzeciwy, kolizje przy wprowadzaniu organizacji ruchu, komisyjne wprowadzenie, tworzenie protokołów, niezgodności, korekty. Odpowiedzialność przy wprowadzaniu organizacji ruchu, wypadki drogowe, umieszczanie znaków, sygnałów drogowych, Regulacje kodeksu wykroczeń i karnego, postępowanie sądowe. Zasady wprowadzania kontroli, sporządzanie protokołów, likwidacja nieprawidłowości po kontroli, usuwanie nieprawidłowości.
    2019-05-24
    24 maj 2019
    2019-05-24
    Warszawa
    Warszawa
    Wprowadzenie do porządku prawnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych – RODO oznacza zmiany – jak głębokie będzie zależało od praktycznej znajomości rozporządzenia. Zapraszamy na nasze szkolenie Ochrona danych osobowych w działach kadr i HR - aktualny stan prawny.
    2019-06- 3
    3 czerwiec 2019
    2019-06- 3
    Warszawa
    Warszawa
    Już od drugiej połowy 2019 r. każda firma zatrudniająca 250 i więcej pracowników będzie zobowiązana do zaoferowania PPK. Nowe regulacje wprowadzają szereg rozwiązań nieznanych dotychczas pracodawcom. Wymagane jest wprowadzenie procedur i rozwiązań, które mogą wywołać pytania i wątpliwości po stronie pracodawcy, ale również i pracownika.
    2019-06- 5
    5 czerwiec 2019
    2019-06- 5
    Warszawa
    Warszawa
    Warsztatowa forma szkolenia pozwoli na analizę rzeczywistych przykładów, wspólne rozwiązanie wątpliwości oraz wymianę doświadczeń. Otwarta forma szkolenia to również możliwość wymiany doświadczeń z przedstawicielami firm/ instytucji realizujących podobne projekty.
    Ustawa o gospodarce nieruchomościami
    2019-06-10
    10 czerwiec 2019 -
    2019-06-11
    11 czerwiec 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Ustawa o gospodarowaniu nieruchomościami w praktyce , Krajowy Rejestr Budowlany, wywłaszczenie, taksacja nieruchomości, scalanie i podział, nabycie i sprzedaż nieruchomości, służebności. Zapraszamy na szkolenie prawne aspekty gospodarowania i obrotu nieruchomościami.
    2019-06-11
    11 czerwiec 2019
    2019-06-11
    Warszawa
    Warszawa
    Pracodawcy posiadający w swoim zakładzie organizacje związkowe są zobowiązani do wykonywania wielu obowiązków wynikających z ustaw i orzecznictwa sądowego. Jednocześnie powinni mieć oni świadomość, iż przysługują im również konkretne uprawnienia względem organizacji i działaczy związkowych.
    Organizacja, planowanie i rozlicznie czasu pracy w 2019r. – z uwzględnieniem nowej dokumentacji czasu pracy - zaawansowane warsztaty
    2019-06-24
    24 czerwiec 2019 -
    2019-06-25
    25 czerwiec 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Nowe rozporządzenie dotyczące dokumentacji pracowniczej, które obowiązuje od 1.1.2019 r. wprowadza bardzo poważne zmiany w zakresie sposobu prowadzenia i przechowywania dokumentacji z zakresu czasu pracy. Co prawda dokumentacja ta, nie musi być przechowywana w aktach osobowych, ale trzeba będzie oddzielnie - w formie tradycyjnej lub elektronicznej - przechowywać szereg dokumentów z zakresu czasu pracy.
    2019-07-11
    11 lipiec 2019 -
    2019-07-12
    12 lipiec 2019
    Warszawa
    Warszawa
    Systematyzacja norm prawnych, dane ujawniane w ewidencji gruntów i budynków, transakcje na nieruchomościach, umowy najmu i dzierżawy, formy władania nieruchomościami i zakres upoważnień. Zapraszamy na szkolenie badanie stanu prawnego nieruchomości.
    Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm
    © Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
     ul. Mysłowicka 15, 01-612 Warszawa. Wszelkie prawa zastrzeżone.