SYSTEM HACCP W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM W DOBIE PANDEMII COVID-19

SYSTEM HACCP W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM W DOBIE PANDEMII COVID-19

SYSTEM HACCP W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM W DOBIE PANDEMII COVID-19

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań bezpieczeństwa produktów spożywczych, w szczególności w zakładach produkujących suplementy diety zgodnie wymogami przepisów prawa.

INFORMACJE O SZKOLENIU

Szkolenie zamknięte
Poniższy program jest punktem wyjścia do rozmowy na temat potrzeb i oczekiwań wobec szkolenia z tego obszaru. Część szkoleń zamkniętych realizujemy jako jednorazowe wydarzenia, inne stają się elementem szerszego procesu rozwojowego, na który składają się narzędzia wspierające – pre-worki, follow-up’y pigułki wiedzy w formie video, tekstowej bądź podcastu. Często w rezultacie rozmów początkowy program jest znacząco modyfikowany i dostosowany pod kątem kontekstu organizacyjnego, celów przełożonych i działu HR oraz poziomu kompetencji uczestników.

Realizujemy szkolenia zamknięte zarówno w wersji stacjonarnej jak również online.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Uwaga! Sale spełniają wytyczne związane z organizacją szkoleń w trakcie epidemii w celu minimalizacji ryzyka zakażenia.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Obecnie nie ma ustalonego terminu szkolenia otwartego. Dowiedz się o nowym terminie: Konsultant

Szkolenie online

  • Korzystamy z większości dostępnych technologii transmisji video (Microsoft Teams, Google Meet, Webex, Zoom, Skype for Business, Clickmeeting) jak również narzędzi uatrakcyjniających spotkanie (Mural, Mentimeter, Kahoot, Miro, Videoask, Quizlet etc.)
  • Mamy wyjątkowe doświadczenie wśród firm szkoleniowych w organizacji szkoleń online i webinarów. Prowadziliśmy je długo przed pandemią.
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF

Obecnie nie ma ustalonego terminu szkolenia online. Dowiedz się o nowym terminie: Konsultant

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

W trakcie szkolenia omówione zostaną m.in. zasady systemu HACCP, wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań bezpieczeństwa w dobie pandemii Covid-10, w szczególności w zakładach produkcyjnych zgodnie wymogami przepisów prawa.

W trakcie szkolenia omówione zostaną z praktycznego punktu widzenia m.in. wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej, kosmetycznej, farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

W trakcie szkolenia omówione zostaną m.in. zasady systemu HACCP, wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące pomieszczeń, urządzeń, pracowników

Moduł 2.
Dobra Praktyka Produkcyjna od wejścia surowca do wyprodukowania gotowego wyrobu (najważniejsze aspekty)

Moduł 3.
Zakres tworzonej dokumentacji: procedury, instrukcje i formularze

Moduł 4.
Księga HACCP niezbędne zapisy oraz zasady ich dokumentowania

Moduł 5.
Krytyczny Punkt kontrolny czy Punkt kontrolny zasady ich wyznaczania

Moduł 6.
System HACCP wdrożony, System HACCP certyfikowany podobieństwa i różnice w podejściu do Systemu HACCP auditorów i pracowników Inspekcji sanitarnej

Moduł 1.
Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna w świetle wymogów urzędowej kontroli

  • wytyczne stawiane pomieszczeniom produkcyjnym
  • wytyczne stawiane pracownikom
  • procesy podlegające kontroli i poprawność ich wykonania (prace porządkowe, zabezpieczenie przed szkodnikami itp.)

Moduł 2.
HACCP wymagania kodeksu żywieniowego dotyczące tworzenia dokumentacji.

Moduł 3.
Dokumentacja HACCP omówienie najistotniejszych zagadnień.

Moduł 4.
Strategia w czasie pandemii Covid-19 tzn.:

  • Omówienie Wytycznych Polskiej Federacji
  • Producentów Żywności w czasie pandemii:
    • zapewnienia ciągłości produkcji
    • wyjazdy pracowników po za siedzibę firmy oraz zasady przyjmowania wizytatorów i klientów w zakładzie

Moduł 5.
Analiza ryzyka, uwzględnienie czynników związanych z pandemią

Moduł 6.
Tworzenie procedur / zapisów uwzględniających ryzyko wynikające z pandemii.

Moduł 1.
Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące pomieszczeń, urządzeń, pracowników

Moduł 2.
Dobra Praktyka Produkcyjna od wejścia surowca do wyprodukowania gotowego wyrobu (najważniejsze aspekty)

Moduł 3.
Zakres tworzonej dokumentacji: procedury, instrukcje i formularze

Moduł 4.
Księga HACCP niezbędne zapisy oraz zasady ich dokumentowania

Moduł 5.
Krytyczny Punkt kontrolny czy Punkt kontrolny zasady ich wyznaczania

Moduł 6.
System HACCP wdrożony, System HACCP certyfikowany podobieństwa i różnice w podejściu do Systemu HACCP auditorów i pracowników Inspekcji sanitarnej

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ ONLINE DLA:

1
Przeszkoliliśmy ponad 8000 osób ze specjalistycznych oraz ponad 5000 osób z tematów miękkich – kompetencyjnych.
2
Realizujemy z powodzeniem szkolenia online (otwarte i zamknięte) z wyżej wymienionych tematów od marca 2020 r.
3
Średnia ocena szkoleń wynosi 4,77 na skali pięciostopniowej.
4
Trenerzy prowadzący szkolenia to uznane autorytety oraz eksperci w swoich specjalizacjach.

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska

Business Development Manager
tel. kom. +48 696 047 561
fax.: +48 (22) 266 08 51

m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Preferuję kotakt:

Monika Romanowska

Business Development Manager
tel. kom. +48 696 047 561
fax.: +48 (22) 266 08 51

m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.
Dostępne formaty szkoleniowe:

Monika Romanowska

Business Development Manager
tel. kom. +48 696 047 561
fax.: +48 (22) 266 08 51

m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Preferuję kotakt:

Kontakt
biuro@projektgamma.pl
tel: 22/266 08 48,
tel. kom.: 505 273 550

ul. Mysłowicka 15
01-612 Warszawa
NIP: 113-26-90-108

Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2019 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.