Asystentka ds. administracji

13 maja 2019
zdjęcie - Asystentka ds. administracji

Asystentka ds. administracji - opis stanowiska pracy.

Asystent/asystentka do spraw administracji jest osobą odpowiedzialną za wykonywanie wszelkich zadań związanych z administracyjnym funkcjonowaniem firmy. Do obowiązków osoby obsadzonej na tym stanowisku należy m.in. obsługa dokumentacji firmy, prowadzenie kalendarza firmowego i przyjmowanie gości.

Do głównych obowiązków osoby na tym stanowisku należy obsługa administracyjna biura, m.in. obsługa centrali telefonicznej, ewidencja i zarządzanie korespondencją przychodzącą i wychodzącą a także archiwizacja dokumentów, zapewnienie sprawnego obiegu dokumentów i wprowadzanie danych do systemu. Asystent/asystentka ds. administracyjnych zajmuje się również obsługą recepcji - przyjmuje gości, wysyła i odbiera przesyłki kurierskie oraz dba o dobry wizerunek firmy.

Asystentka ds. administracji - wymagania dla stanowiska.

Od kandydatów na stanowisko asystentki ds. administracji wymaga się bardzo dobrej obsługi programów (MS Word, MS Power Point i MS Excel) oraz urządzeń biurowych. Ważna jest także  znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym komunikację oraz wysokie kompetencje interpersonalne - komunikatywność i umiejętność pracy w zespole.

Asystentka ds. administracji - Obowiązki na stanowisku pracy.

Szanowni Państwo!
W zakładach produkcyjnych w ubiegłych latach małą uwagę zwracano na przygotowywanie następców na stanowiska kierowników i brygadzistów. Brak takich działań często powodował, że pracownik, który nagle został mianowany na stanowisko zarządzania, nie radził sobie z wyzwaniami. Postanowiliśmy zebrać nasze doświadczenia ze współpracy z zakładami produkcyjnymi i podzielić się z Państwem naszymi dobrymi praktykami.

Życzymy owocnej lektury!
Zespół Gamma

Teorie przywództwa - Przywództwo transakcyjne – jedna z dwóch wyróżnianych teorii przywództwa. W tej teorii relacja przywódca – członek grupy jest formą społecznej wymiany. Przywódcy transakcyjni dążą więc do opierania się na procesie wymiany: wykonany cel równa się gratyfikacji.

Ty decydujesz o tym, na co poświęcasz określoną ilość czasu. Zastanów się ile czasu poświęcasz na realizację tego co jest dla ciebie naprawdę ważne?
Grywalizacja lub gamifikacja to w Polsce stosunkowo młoda forma motywowania określonych grup m.in. takich jak zespół sprzedażowy, dział IT lub HR czy studenci i uczestnicy szkoleń, działających we wspólnym celu. Aby odczarować nieco ten temat dobrze jest przyjrzeć się mu od podstaw.
Szanowni Państwo!
Rozwój przywództwa jest niezbędny, ponieważ organizacje nabierają osobowości swoich liderów. Przywódcy kształtują pozytywną kulturę firmy, są wzorcami zachowań, wpływają na przekonania i wierzenia panujące w firmie, tworzą ramy etyczne w pracy, promują właściwe wartości.
W tym tutorialu znajduje się 9 lekcji, których celem jest wsparcie menedżerów, przełożonych, szefów projektów na drodze do stawania się liderem. Służą one do samodzielnej pracy nad kształtowaniem własnego przywództwa. Mogą również stanowić doskonałe ćwiczenie przed szkoleniem z zakresu przywództwa, pomiędzy sesjami, a także jako zadanie domowe po szkoleniu.
Życzymy owocnej nauki!
Zespół Gamma