Doradca podatkowy

Doradca podatkowy to wolny zawód zaufania publicznego powołany ustawą o doradztwie podatkowym. Aby móc zostać profesjonalnym doradcą podatkowym należy mieć pełną zdolność do czynności prawnych i być wpisanym na listę doradców podatkowych.

zdjęcie - Doradca podatkowy

Doradca podatkowy - opis stanowiska pracy.

Doradca podatkowy to wolny zawód zaufania publicznego powołany ustawą o doradztwie podatkowym. Aby móc zostać profesjonalnym doradcą podatkowym należy spelnić kilka warunków, w tym: mieć pełną zdolność do czynności prawnych, posiadać pełne prawa publiczne, mieć wyższe wykształcenie i być wpisanym na listę doradców podatkowych.

Do obowiązków osoby zatrudnionej na ww. stanowisku należy:

• Prowadzenie, w imieniu i na rzecz podatników, płatników i inkasentów, ksiąg podatkowych i innych ewidencji do celów podatkowych oraz udzielanie im pomocy w tym zakresie;
  • Wsparcie w zakresie rozliczeń podatkowych;
  • Wypełnianie zeznań i deklaracji podatkowych;
  • Przygotowywanie dokumentacji oraz zestawień na potrzeby audytów i kontroli;
  • Obsługa kontroli podatkowych.

Doradca podatkowy - wymagania dla stanowiska.

Niezbędne wymagania, jakie musi spełnić osoba starająca się o stanowisko Doradcy podatkowego to wykształcenie wyższe kierunkowe (Prawo podatkowe, Ekonomia, Finanse, Rachunkowość) oraz bardzo dobra znajomość przepisów prawa podatkowego. Przydatna jest również bardzo dobra znajomość języka angielskiego i zdolności analityczne oraz umiejętność pracy w zespole.

Doradca podatkowy - Obowiązki na stanowisku pracy.

Do obowiązków osoby zatrudnionej na ww. stanowisku należy:

• Wsparcie w zakresie rozliczeń podatkowych;
  • Wypełnianie zeznań i deklaracji podatkowych;
  • Przygotowywanie dokumentacji oraz zestawień na potrzeby audytów i kontroli;
  • Obsługa kontroli podatkowych.

Clare Graves stworzył swój model na podstawie licznych badań przeprowadzonych na ludziach z całego świata, w różnym wieku i z różnych grup społecznych. Na tej podstawie doszedł do wniosku, że z czasem nasze poziomy świadomości ulegają zmianom. Dzieje się tak przez doświadczenie jakie zdobywamy, w związku z czym przechodzimy na coraz to wyższe etapy.
Szanowni Państwo!
Rozwój pracowników jest nieodłącznym aspektem zarządzania personelem w organizacji. W naszym raporcie przedstawiamy tendencje związane  z nowymi formami i sposobami rozwijania i szkolenia pracowników, które często wychodzą poza tradycyjne kursy w sali szkoleniowej.

Życzymy wielu inspiracji!
Zespół Gamma

Storytelling sztuka opowiadania historii w celu zaangażowania publiczności i budowania więzi z klientem. Narrator przekazuje wiadomość, informacje i wiedzę w zabawny, ciekawy sposób. Jego narzędziami są techniki werbalne i niewerbalne.

Sprzedaż to budowanie zaufania. Jednym z elementów, który pomaga budować dobre relacje z klientem jest diagnoza potrzeb. Diagnoza potrzeb to proces poznawania klienta. Docierania do jego motywów, potrzeb, sytuacji bieżącej i sytuacji oczekiwanej (przyszłości).
Menadżer musi wiedzieć, jaki jest jego pracownik i jakimi wartościami się kieruje oraz musi umiejętnie, w codziennych relacja szef – podwładny, wyrazić uznanie wobec tego, co dla pracownika ważne.