Do garów marsz!

Ciekawym sposobem na wspólne spędzanie czasu pracowników jest gotowanie. Gotuje każdy, ale mówię tutaj o udziale w profesjonalnej akademii kulinarnej. Wiele firm i restauracji oferuje przygotowanie takiego spotkania dla pracowników.

21 grudnia 2018
zdjęcie - Do garów marsz!

Team building - Do garów marsz!

Ciekawym sposobem na wspólne spędzanie czasu pracowników jest gotowanie. Gotuje każdy, ale mówię tutaj o udziale w profesjonalnej akademii kulinarnej. Wiele firm i restauracji oferuje przygotowanie takiego spotkania dla pracowników.

Warto przemyśleć ich liczbę, to raczej nie jest dobry pomysł dla firmy, która liczy od 50 pracowników w górę. Mniejsze grupy za to z pewnością będą usatysfakcjonowane. Warsztaty kulinarne to wspaniały sposób na lepsze poznanie się z zupełnie innej strony.

Pozwala także na aktywny udział każdego pracownika - kobiet, mężczyzn, starszych i młodszych, wyższych stanowiskiem i niższych. To wspólnie spędzony czas podczas którego nauczymy się czegoś nowego.

ZOBACZ NASZE SZKOLENIA:

Projektując szkolenia team building dokładamy staranności w doborze aktywności dla uczestników, wyborze charyzmatycznego prowadzącego oraz profesjonalnej ekipy wspierającej i animującej wydarzenie.

Firmowe imprezy integracyjne to nasza specjalność! Sprawdź sam:

Niech nas poniosą wodze fantazji, spróbujmy czegoś nowego. Każdy umie usmażyć schabowego, może warto ugotować coś z kuchni indyjskiej, meksykańskiej, japońskiej?
A może wegańskiej, która dla wielu osób jest jeszcze bardziej egzotyczna niż smaki dalekich krajów?

Warsztaty mogą być połączone z krótkimi wykładami o zdrowym odżywianiu. Firmy oferują różne warianty dostosowane do potrzeb klienta.

Wspólne gotowanie zakończy się nie tylko nabyciem nowym umiejętności, ale także to okazja do wspólnej biesiady. Nic tak nie smakuje jak dania przygotowane samodzielnie. Żaden z pracowników na pewno nie poczuje się wykluczony bo większość zadań kulinarnych wymaga współpracy.
Gotowanie może zakończyć się prezentacją i degustacją win, które będą najodpowiedniejsze do przygotowanych posiłków.

Potem wspólne biesiadowanie, przygotowanie wspólnej fotorelacji. Dla wielu osób to jedyna okazja do pracy w profesjonalnej kuchni pod okiem wykwalifikowanego kucharza. Kucharz zapewni instruktaż działania wszystkich urządzeń, opowie o produktach i daniu, zaprezentuje ciekawe techniki, które w większości przypadków nie są dostępne dla domowych kucharzy-amatorów, np. przygotowywanie lodów z użyciem ciekłego azotu.

Nie jest to także aktywność, która wymaga dłuższego wyjazdu, jeżeli miejscem działalności jest duże miasto to prawdopodobnie co mniej kilka restauracji, szkół czy firm prowadzi akademie kulinarne będące spotkaniami integracyjnymi.

Co nie oznacza, że gotowanie nie można połączyć z wyjazdem firmowym. Jeżeli jesteśmy np. w górach to po wędrówkach szlakami górskimi przygotujmy wraz ze współpracownikami biesiadę góralską.

To będzie niezapomniane wydarzenie dla wszystkich uczestników.

ZOBACZ LOSOWE ARTYKUŁY Z NASZEJ STREFY WIEDZY

Menadżer musi wiedzieć, jaki jest jego pracownik i jakimi wartościami się kieruje oraz musi umiejętnie, w codziennych relacja szef – podwładny, wyrazić uznanie wobec tego, co dla pracownika ważne.
Max Weber w latach 70 dwudziestego wieku wyróżnił trzy podstawowe typy władzy:
  • tradycyjną
  • racjonalną
  • charyzmatyczną

Koncepcja VUCA została prawdopodobnie wprowadzona po raz pierwszy na początku lat 90. przez US Army War College, w celu odniesienia się do wielostronnego świata, powstałego po zakończeniu Zimnej Wojny. Został on scharakteryzowany jako bardziej zmienny (ang. Volatile), niepewny (ang. Uncertain), złożony (ang. Complex) i niejednoznaczny (ang. Ambiguous) niż kiedykolwiek wcześniej.

Aby odciągnąć nas od przeciążenia podczas procesu uczeniu się i dostosować do trendów w przetwarzaniu informacji, wkroczyliśmy w erę microlearning. Dla dzisiejszych bardzo zabieganych osób nauka musi być krótka, zwięzła i dostępna w dowolnym momencie, miejscu i z dowolnego urządzenia preferowanego przez uczącego się. Te zmieniające się potrzeby dały początek nowemu trendowi uczenia się metodą małych kroków.

Patrick Lencioni, w książce „Pięć dysfunkcji pracy zespołowej” opisuje model pięciu wzajemnie powiązanych ze sobą problemów utrudniających pracę zespołową.

Gamma - newsletter

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowymi treściami wikiGammy. Zapisz się do naszego newslettera.

Zapraszamy do naszej

strefy wiedzy

WikiGamma
WikiGamma

Autorskie raporty, wartościowy know-how, pigułki wiedzy.

Gamma Q&A
Gamma Q&A

Odpowiedzi na często pojawiające się pytania z obszaru HR.

Artykuły eksperckie
Artykuły eksperckie

Artykuły związane ze szkoleniami eksperckimi.

Wideo
Wideo

WikiGamma w formacie video.

Recenzje książek
Recenzje, Stanowiska pracy

Recenzje książek, lista najpopularniejszych zawodów.

Artykuły
Artykuły, Artykuły cd., Prawo

Standardowe informacje z obszaru szkoleń.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE SZKOLENIA

powiązane z tematem artykułu

Daj nam poznać

TWOJE POTRZEBY

Zadzwoń do nas:

tel: 22/266 08 48,

tel. kom.: 505 273 550,



E-mail:
biuro@projektgamma.pl

ul. Mysłowicka 15
01-612 Warszawa

Znajdź nas na mapie

Zobacz mapę



lub użyj formularza

Kontakt
biuro@projektgamma.pl
tel: 22/266 08 48,
tel. kom.: 505 273 550

ul. Mysłowicka 15
01-612 Warszawa
NIP: 113-26-90-108

Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2019 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.